Com ja vaig
comentar a l’última entrada, en dedicaré aquesta a comentar un programa que fan
al canal 33 al migdia i al vespre (això durant el temps que duri) anomenat Què en sabem del menjar?, i no pas
Sabem el que menjem? com el vaig titular anteriorment, amb falta d’ortografia
inclosa. Ho hagués pogut modificar, però potser algú de vosaltres ja ho haurà
vist i no val la pena.
Què en sabem del menjar és un programa produït per la BBC,
el qual ja és garantia d’una certa qualitat, que dedica cada capítol a un
aliment en concret. El capítol transcorre en l’alternança entre un documental
muntat sobre l’aliment en qüestió i la preparació d’un plat que conté aquest
aliment com a ingredient essencial, i que s’encarreguen de preparar un xef i
una científica.
Aquí tenim al cuiner i a la científica. De vegades sembla que es tiressin els trastos, però no em feu gaire cas |
Amb aquesta
combinació es pretén oferir una visió multidisciplinària del menjar; des de
gaudir dels gustos, les textures i les olors fins a detalls tècnics com ara el
valor nutricional del menjar en funció de la forma de processar-lo.
I tot plegat
barrejat amb la història de l’aliment, des de la seva invenció fins al seu
consum actual. A mi em resulta especialment interessant veure com, en el seu
dia, uns quants emprenedors van tenir la idea de canviar la manera de
consumir-lo, que encara segueix vigent
en els nostres dies i ho considerem normal. També m’agrada molt veure com es va
desenvolupar el procés de producció industrial, on pots veure tota la
maquinària necessària i el seu funcionament, us havia dit que sóc enginyer de
la branca industrial? :D
Només acabar
dient que aquest programa també fa obrir la gana, així que assegureu-vos d’haver
menjat abans o que el menjar ja és en camí.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada