dijous, 19 de juliol del 2012

Què en sabem del menjar?


Com ja vaig comentar a l’última entrada, en dedicaré aquesta a comentar un programa que fan al canal 33 al migdia i al vespre (això durant el temps que duri) anomenat Què en sabem del menjar?, i no pas Sabem el que menjem? com el vaig titular anteriorment, amb falta d’ortografia inclosa. Ho hagués pogut modificar, però potser algú de vosaltres ja ho haurà vist i no val la pena.

Què en sabem del menjar és un programa produït per la BBC, el qual ja és garantia d’una certa qualitat, que dedica cada capítol a un aliment en concret. El capítol transcorre en l’alternança entre un documental muntat sobre l’aliment en qüestió i la preparació d’un plat que conté aquest aliment com a ingredient essencial, i que s’encarreguen de preparar un xef i una científica.


Aquí tenim al cuiner i a la científica. De vegades sembla que es tiressin els trastos, però no em feu gaire cas


Amb aquesta combinació es pretén oferir una visió multidisciplinària del menjar; des de gaudir dels gustos, les textures i les olors fins a detalls tècnics com ara el valor nutricional del menjar en funció de la forma de processar-lo. 

I tot plegat barrejat amb la història de l’aliment, des de la seva invenció fins al seu consum actual. A mi em resulta especialment interessant veure com, en el seu dia, uns quants emprenedors van tenir la idea de canviar la manera de consumir-lo,  que encara segueix vigent en els nostres dies i ho considerem normal. També m’agrada molt veure com es va desenvolupar el procés de producció industrial, on pots veure tota la maquinària necessària i el seu funcionament, us havia dit que sóc enginyer de la branca industrial? :D

Només acabar dient que aquest programa també fa obrir la gana, així que assegureu-vos d’haver menjat abans o que el menjar ja és en camí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada