Aquesta
setmana, m’he decidit a parlar i comentar alguns programes que es poden veure
actualment per televisió. El fet és que, des que menjo a la una, i a aquesta
hora no fan els Simpson, he descobert un parell de programes al canal 33 que
combinem gastronomia i viatges; “Cuiner
sota pressió” i “Forquilla i motxilla”. el cas és que em fan prou gràcia
com per compartir-los i opinar-ne en aquest bloc.
Començaré per
Cuiner sota pressió (Pressure cook
en anglés). El programa està protagonitzat pel cuinar Ralph Pagano, que es
dedica a viatjar pel món per conèixer les diferents gastronomies que existeixen
arreu. La clau del programa és que hi ha una pega, li paguen el bitllet d’anada
i l’estada de tres dies, però no el bitllet de tornada. Així doncs, el nostre
cuiner s’ha de buscar la vida per tal de recaptar els diners necessaris per
tornar a casa sinó vol veure’s fora de casa i sense recursos al finalitzar la
estada estipulada.
Com es busca la vida? Doncs buscant feina en la seva
professió; cuinant.
En certa
manera, aquest format m’ha recordat molt a “El último superviviente” (suposo
que la recordeu) on el protagonista fa gal·la de totes les seves habilitats i
recursos superar una situació de crisi . En comptes d’enfrontar-se i intentar
fugir d’un territori inhòspit, com feia en Bear Grylls, aquest bon home
s’enfronta al sector de la restauració local, laboralment parlant, es clar.
Busca feina
a tots els restaurants que troba, fent allò que s’anomena “entrevista freda”,
en que l’home es presenta “by the face” davant el propietari o xef per oferir
els seus serveis. Si aconsegueix ser acceptat, normalment l’imposen preparar
plats locals, assistit pel xef del restaurant.
Aquí és on
el nostre cuiner posa a prova la seva habilitat, l’adaptació de la seva tècnica
a allò que li han demanat.
Resulta
evident que, com passa amb totes les sèries de televisió, els fets ja estan
programats, no deixen allà al paio a la seva sort per a que es busqui la vida.
no obstant això, és un entreteniment com qualsevol altre, i val a dir que a
aquella hora t’obre la gana.
També us he
de dir que, si voleu veure paisatges llunyans, no en veureu gaires, ja que el
senyor Pagano es passa força més temps a les cuines que no pas fent de turista.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada